Életmentés tanfolyam


2016 őszén néhány alkalommal vendégül láttuk Tóth Gábor OMSZ mentődolgozót, aki oktatást tartott, néhány életet veszélyeztető állapot laikusok számára is jól felismerhető és ellátható formájából, önként jelentkezők számára. Gábor kurzusa felkészített arra, hogy mit kell tennünk sürgős szükség esetén, ha mondjuk pl. valakinek a jelenlétünkben epilepsziás rohama van, vagy mondjuk ha a gyermekünk szerencsétlenül nyelt félre egy falat ételt.

életmentés_Fenyves SportcsarnokAz oktatás célja, hogy olyan naprakész tudást adjon a jelentkezőknek, amit szinten tartással, bátran, bármikor és bárhol alkalmazhatnak életük során.

A Magyarországon élő átlag állampolgárok közül szervezett keretek között legnagyobb számban azok részesülnek életmentéshez kapcsolódó ismeretek megszerzésében akik jogosítványukhoz szükséges kötelező elsősegélynyújtó  tanfolyamon vesznek részt. Azonban az elsősegélynyújtó tanfolyamon tanultak legnagyobb része, az idő előrehaladtával jelentősen összekeveredik, és megkopik. Olyannyira, hogy egy esetlegesen előforduló váratlan téthelyzetben, az illető gyakorlatilag cselekvésképtelenné válik az ijedtség, és a nem megfelelően szinten tartott stabil ismeretek hiánya miatt.

Ezért ez az oktatás bárkinek a hasznára válhat,  aki nem hivatásszerűen foglakozik elsősegélynyújtással, és szeretne új ismereteket szerezni ezen a téren, vagy felfrissítené a már meglévőket.

A kurzus ideje alatt többek között a következőkkel ismerkedtünk meg elméletben, és gyakorlatban:

  • eszméletlenség és ellátása
  • gyermek és felnőtt újraélesztése
  • defibrillátor használata
  • epilepsziás roham és ellátása

A tanfolyamok csoportonként max. 4 fős részvétellel kétszer félnaposak voltak, hogy ne csak kipróbálni lehessen a tanultakat, de többször gyakorolni is.

Gábor remek előadó, aki szenvedélyes eladásmódjával bárkit meggyőz arról, hogy vészhelyzetben ő maga is emberéletet menthet és ezt meg is kell tennie! Mi is részt vettünk a kurzuson, mert fontosnak tartjuk, hogy krízis helyzetben a “kezünkben” legyen a megfelelő tudás ahhoz, hogy legjobb tudásunk szerint segítsünk az arra rászorulóknak!

Ha szeretnéd megtanulni az életmentés alapjait, jelentkezz nálunk!

Addig itt egy hasznos ábra életmentéskor az alapszintű újraélesztésről, és defibrillátor használatáról:

Alapszintű újraélesztés BLS és AED folyamatábrája

Fenyves Sportcsarnok életmentés

Ezt az ábrát megtalálod a sportcsarnokban is!

Tóth Gábor életmentés

Az életmentés legalapvetőbb fogásait meg tudod nézni ebben a videóban: